Blog zu Food Safety
'Newsletter'
Letzte News
Ein Fladenbrot-Produzent und zwei Seafood-Importeure von FDA ermahnt
FDA Warns Flatbread Facility, Seafood Importers to Clean Up Food Safety News A sandwich, wrap and flatbread manufacturing facility and two seafood importers are on notice from the FDA for violations of the federal Food, Drug and Cosmetic Act. SK Food Group, A.I. Foods Corporation and Harbor Marine Product Inc. were admonished for, among other things, the presence of Listeria monocytogenes and/or inadequate HACCP plans.
[mehr]
Gerichtsbeschluss in New York stoppt Verkauf geräucherten Fischs wegen Listerienbefall
Court Orders New York Smoked FIsh Company to Halt Sales Over Listeria Outbreak Intrafish Smoked fish company The Smokehouse of NY has been ordered by the US District Court for the Southern District of New York to stop selling its product, which were produced in a facility contaminated with Listeria, until it can comply with food safety regulations.
[mehr]
11 Personen im Grenzgebiet Utah – Arizona krank durch E. coli
The Salt Lake Tribune A public health department on Tuesday said the number of  E. coli cases in Hildale, Utah had increased to 11, and issued a warning to residents there about consuming raw milk and ground beef. The outbreak, which began last month, has already killed two children .
[mehr]
3M Food Safety Webinar Series SAVE THE DATE
On Tuesday 9 May 2017, 3.00pm 3M will be running the second in a series of educational webinars: “Pathogen detection in Foods” This 1 hour webinar will include presentations from the following: Professor Silvia Bonardi, Associate Professor at the Department of Veterinary Science of Parma University Raj Rajagopal Ph.D, 3M Senior Global Technical Service Spezialist Free registration link:...
[mehr]
Verkehrsfähigkeitsprüfung von Lebensmitteln
Quelle: foodaktuell 2016 Der Begriff «Verkehrsfähigkeitsprüfung» wird vor allem im Zusammenhang mit Detailhandelsprodukten verwendet und beschreibt die Prüfung lebensmittelrechtlicher Anforderungen sowie produktspezifischer Qualitätsstandards des Handels. Ziel der Verkehrsfähigkeitsprüfung ist es, die Produktqualität anhand unabhängiger Überprüfungen belegbar zu machen, die Lebensmittelsicherheit zu gewährleisten und folglich Handelsbeteiligte und...
[mehr]
Salmonellen schwierig aus wiederverwendbaren Kunststoffcontainern zu entfernen - Studienergebnisse
The Packer Some S almonella microbes survived application of sanitizer to reusable plastic containers in a study done at the University of Arkansas. The study tested two strains of Salmonella using a pair of treatments.   http://www.thepacker.com/news/salmonella-tough-remove-rpcs-study-finds
[mehr]
Listerienrisiko: 14238 Pfund Käse zurückgerufen
Outbreak News Today Kuster's, Inc. is voluntarily recalling 14,238 pounds of its shredded, sliced and cubed cheese. Kuster's was notified by its supplier, Farm Country Cheese, Lakeview, MI, that the cheese has the potential to be contaminated with Listeria monocytogenes .   http://outbreaknewstoday.com/recall-14238-pounds-of-cheese-recalled-due-to-listeria-risk-68859/  
[mehr]
Nach Listerien-Fund: Wurstfirma Sieber (Deutschland) meldet Insolvenz an
Spiegel-Online: Die Großmetzgerei Sieber hat Insolvenz angemeldet. Der Fleischfabrikant musste wegen Bakterien alle seine Produkte deutschlandweit zurückrufen. Der Inhaber wirft den Behörden vor, sie hätten ihn "bewusst platt gemacht". http://spon.de/aeLlI
[mehr]
Plasma-Waschstrasse - Bakterien auf frischen Lebensmitteln abtöten
Plasma soll Bakterien auf frischen Lebensmitteln töten und so Katastrophen wie die Ehec-Epidemie von 2011 vorbeugen. Die Methode hat der Physiker Jörg Ehlbeck entwickelt. Unter diesem Link können Sie den Video-Beitrag anschauen: http://www.3sat.de/mediathek/?mode=play&obj=58959  
[mehr]
C. Botulinum in Lebensmitteln
LT, 10.2015: Mikroorganismen, wie beispielsweise Enterobakterien oder Clostridien, können in der Lebensmittelindustrie zu einer grossen Gefahr werden. Ein vereinfachter Nachweis für das gefährliche Bakterium C. botulinum ist ein wichtiger Beitrag zur Lebensmittelsicherheit. Ganzen Artikel lesen: http://www.lebensmittel-technologie.ch/archiv/2015/10/molekularbiologischer-nachweis-machts-ma-glich_50814/
[mehr]
letzte News
Ein Fladenbrot-Produzent und zwei Seafood-Importeure von FDA ermahnt
FDA Warns Flatbread Facility, Seafood Importers to Clean Up Food Safety News A sandwich, wrap and flatbread manufacturing facility and two seafood...
Gerichtsbeschluss in New York stoppt Verkauf geräucherten Fischs wegen Listerienbefall
Court Orders New York Smoked FIsh Company to Halt Sales Over Listeria Outbreak Intrafish Smoked fish company The Smokehouse of NY has been ordered by...
11 Personen im Grenzgebiet Utah – Arizona krank durch E. coli
The Salt Lake Tribune A public health department on Tuesday said the number of E. coli cases in Hildale, Utah had increased to 11, and issued a warning...